Vappu kotioloissa

Milloinkohan viimeksi jaksoin päivittää, en muista, varmaan noin viikko sitten? Kyllästyttää tämä hiton koronauutisointi, tulee korvista ja sanonko mistä jo ulos. Joten olen pitänyt itseni pois tietokoneelta ja vältellyt mitään uutisia tai Ylen uutisovelluksen käyttöä. Sensijaan olen keskittnyt Yle Areenan sisältöön, vappuviikonlopun aikana katsoin sieltä suosikkiohjelmani Puutarhakauden (Trädgårdstider) edellisen kauden uusintana. Toivottavasti uusi kausi, jota parhaillaan esitetään Ruotsissa, tulee pian myös Ylelle esitykseen.

En ole laittanut mitään esikasvatukseen, tapana on kyllä ollut jotain pihalla viljellä. Tämä on nyt kolmas kesä täällä Kainuussa, mutta masennuin kun talvella kaatoivat meiltä pihapuut, enkä ole jaksanut innostua pihajutuista. Myös sillä on vaikutusta, että piha on vielä kokonaan lumi- ja jääkerroksen peitossa.

Tässä vielä toimiston porukalta vapputoivotus, vaikka se tuleekin vähän myöhään.

Aamupalaverissa

Aloin sitten miettimään, että kauanko siitä nyt on kun ”Suomi meni kiinni” koronan takia. Taisi olla maaliskuussa? Maaliskuun puolivälissä? Eli kohta muutama kuukausi. Kun ei asialla ole ollut minulle sen enempää merkitystä, olenhan epäsosiaalinen itsekseen viihtyvä luonne, niin on kyllä hetkittäin ollut tosi vaikea yrittää ymmärtää sitä puolta kansasta, joka sekoaa tähän kotona ja yksin olemiseen. Välillä unohtuu, että joistakin tämä on ihan kamalaa, sitten mietin, että pitääkö joku yleisellä tasolla esimerkiksi minun elämääni tosi kurjana, kun en koskaan käy missään enkä juurikaan tapaa ihmisiä. Itselleni aivan kauhistus olisi, jos joutuisi ihan kokoajan päivästä toiseen olemaan lähikontaktissa. Meitä on moneen junaan. Minusta on oikein mukavaa, että sosiaalisen puolen voi hoitaa ohimennen sähköisesti täällä internetsin ihmeellisessä maailmassa.

Tietääkseen vieläkin koronavapaana,

You may also like