Minde: kesä meni, syksy tuli, kohta on joulu

Olenpas minä ollut ”aktiivinen” täällä… koitetaan korjailla tilannetta! Minuun kai iski kesällä jokin masennustila, eikä huvittanut tehdä juuri mitään, paitsi juoda kaljaa. Kaikki efortti, mitä näin kasvien suhteen keväällä, meni päin persettä. Satoa ei siis tullut, kun en jaksanut hoitaa rehuja. Ilmeisesti minuun vaikutti myös erään tärkeän ihmisen huono henkinen vointi, kun välimme katkesivat keväällä yht’äkkiä ihan totaalisesti, enkä vieläkään tiedä syytä asiaan. Se toden totta lamautti minutkin!

Tästä korona-ajasta on niin paljon puhuttu nyt, että joillekin ihmisille se aiheuttaa ihan hirvittävää henkistä pahoinvointia. Opastetaan, että ”älä jätä kaveria yksin”. Entäs jos se kaveri ei haluakaan, että häntä häiritään ja suuttuu sinulle kun otat häneen yhteyttä. Mitä sitten tehdään? Ei voi muuta kun nostaa tassut ylös ja toivoa, että kaveri selviää ja alkaa voida paremmin! Menetin siis tärkeän ystävän/kaverin tässä kesän aikana… ei oikein huvittanut senkään vuoksi mikään. Olemme nyt puheväleissä, mutta emme ole asioista sen enemmin jutelleet. Toivottavasti saisin jutella hänen kanssaan pian

Olen myös selvinnyt ilman COVID-19 tartuntaa – kop kop. Alkaa nimittäin taas olla aika kuumottavat paikat. Tilastot näyttävät aika huonoilta, joka päivä tulee tartuntoja lisää myös tänne meidän lintukotoon. Toivottavasti säästyn koronalta kuin myös kaikki rakkaat ihmiset! Alkaa ilmeisesti taas olla aika pitää itsensä karanteenissa kotosalla ja suunnitella menemisiä hieman tarkemmin…

Meillä täällä Etelä-Karjalassa on ollut hyvin vähän tartuntoja, ja uskon, että se näkyy kyllä katukuvassa. Täällä ei nimittäin oikein käytetä maskeja missään. Turvavälit ovat unohtuneet kaupoissa, tai ainakin osassa kauppoja. En tietenkään ihan jokaisessa paikkakunnan kaupassa ravaakaan, niin puhun nyt näistä lähikaupoista, joita mieluiten käytän. Tulipas tuossa itsekin huomattua, että maskin käyttö on hiukan epämukavaa, koska käytän myös silmälaseja. Rillit nimittäin huurustuvat aika helposti maskin kanssa. Siitäpä sitten tutkimaan asioita ja löysinkin sellaisen maksin, joka ei huurusta rillejä!

Voin ommella pieniä määriä maskeja. Ota yhteyttä: minnagad@gmail.com Myös Aplari käsittääkseni voi ommella näitä silmälaseille sopivia maskeja.

Tällainen siitä tuli! Ihan kiva kuitenkin 🙂 Tein omani sellaisesta Bandana-huivista, siitä tuo kuviointi. Sittenhän ne maskit voi pestä ja ripustaa kuivumaan…

Olen pyrkinyt olemaan vastuullinen näiden maskien kanssa ja pitänyt mukana aina joitain kappaleita, jos eksyy vaikkapa juuri kauppaan. Pari kertaa olen mennyt ilman maskia… saakeli että hävetti jotenkin. Nyt asiaa osaa jopa hävetä! Aikaisemmin häpesi sitä maskia, ja että maskin lisäksi pitää päässään näkymätöntä foliohattua… tuntui siltä, kun kaikki tuijottaisivat ja halveksuisivat, mikä on sinänsä ihan käsittämätöntä. Miksi? Antaa ihmisten pitää maskia jos siltä tuntuu. Keneltä se on pois? Ei näitä huvikseenkaan pidetä, tai minä ainakaan.

Täytyy kesän jälkeen ottaa kait itteään niskasta kiinni ja pysytellä todellakin kotona vaan. Yksinäistähän tää elämä täällä on. Ei ole enää lemmikkejäkään, enkä ole suunnitellut ottavani itselleni yhtään koronakissaa tai -koiraa. Tästäkin asiasta kantautui korviini kesän jälkeen niin huolestuttavia uutisia, kun on otettu niitä elukoita itelle koronan aikana, eikä niistä sitten halutakaan pitää huolta. Tai sitten on tapahtunut jotain tehtailua. Jokainen elämä on arvokas! Välillä mietin mikä ihmisiä oikein vaivaa… hävettää olla ihminen. Noh, lienee parempi olla ihminen kuin kissa, joita jätetään sumeilematta luonnon armoille kun niistä ei pystytä huolehtimaan.

Päätin jokin aika sitten panostaa akvaarioharrastukseeni. Jopa siihen korona vaikuttaa! Paikallisella alan liikkeellä oli aluksi ainakin vaikeuksia saada tavaratoimituksia. Eiköhän tuo tilanne ole jo sen puoleen rauhoittunut, toivottavasti ainakin. Kävin tänään ostamassa sieltä nykyisille fisuilleni ruokaa.

Panostin kesällä ruokailuun sen verran, että tuli varmasti tehtyä esimerkiksi hampurilaisia enemmän kuin mitä olen elämäni aikana koskaan tehnyt. Pihvin tein myös itse. Kuvat on nyt kadoksissa jossain enkä saa ainuttakaan hampparikuvaa laitettua tähän, mutta onpahan asiasta ainakin mainittu!

Syksyn ruska meni… halloween meni… nyt sataa vettä. Syksy. Ei kun eteenpäin joulua kohti!

Pysykää terveinä rakkaat ihmiset!

You may also like