Lettupäivä

Täällä sataa lunta. Se on sellainen se kevät Kainuussa. Autossakin on vielä talvirenkaat, ja niin on muuten osalla naapureistakin, vakoilin parkkipaikalla, kun mietin että pitäisi vaihto niille tilata. Katsotaan uudestaan sitten toukokuun puolella…

Paistoin lauantaina illalla ison kasan lättyjä. Minulla ei ollut maitoa eikä kananmunia, en tykkää muutenkaan käyttää kananamunia mihinkään. Onneksi letut onnistuvat hyvin ilman niitäkin, tämä resepti on siis helposti muutettavissa myös vegaaniseksi:

Lätyt eli letut ilman kananmunaa
9 dl nestettä
8 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 tl suolaa
Nokare sulatettua voita/margariinia tai loraus öljyä
Sekoita kaikki ja anna taikinan turvota vähintään 30min. Letuista tulee paksuja.

Tällä kertaa sovelsin reseptiä niin, että laitoin 6dl vehnäjäuhoja ja 2dl grahamjauhoja. Noin 7 dl vettä ja vajaa pari dl ruokakermaa. Margariinia naapaisin mukaan ehkä lusikallisen ja sen annoin sulaa lämpimässä vedessä mihin sekoitin muut aineet.

Jos taikina tuntuu liian paksulta niin sitten vaan lisäten siihen nestettä. Saman ohjeen voi muuttaa myös pannukakuksi ja kokeilla vaihtaa pari dl jauhoista esim. ruishiutaleisiin (tai kaura-). Jättämällä sokerit pois voi tehdä suolaiseenkin pupellukseen kelpaavia lättyjä.

Kyllä oli kanelisokerin kanssa hyvää (mansikkahillo oli loppu). Söin muutaman myös kaverilta saadun omenasoseen kanssa, mutta omenoille allergisena sitä ei voi maistella kuin tosi pieniä määriä, joten siksi yleensä mansikkahilloa, tai lettuhilloa, missä on muitakin marjoja.

En ole jaksanut seurata taas mitään uutisointeja, ei tietoa maailman koronatilanteesta. Koitan täällä omassa kuplassani pysyä, vaikka onhan sitä meidänkin kylällä koronaa ollut, että ei tämä ihan sentään tartuntavapaa paikka ole.

Mutta tehkäähän lettuja lättyjä ja nauttikaa keväästä kun voitte.

Ihan herkkusuunapäänä

You may also like