Tänään en tee mitään

Minulla on tänään sellainen päivä, että ihan kaikki ärsyttää. Olen väsynyt ja siksi viluinen, olkapäässä juilii nivelessä tulehdus ja lisäksi reväytyin joitain lihaksia eilen, kun liukastelin ulkona. Että ihan pasketta sanon minä! En aio tehdä mitään, paitsi löhötä ja koittaa olla nukahtamatta sohvalle istualleni. Olen siinä melkoinen mestari. Ei ole ihan yksi tai kaksi kertaa kun olen vetänyt tunninkin tirsat ja herännyt sitten niskakipuun, kun pää roikkuu miten sattuu. Suunnittelin meneväni tänään ajoissa nukkumaan välttääkseni väsymyksen huomenna.

Saatiin lunta ja harmaata päivää.

Saatiin lisää lunta Kainuuseen mutta ilmeisesti lumikalusto on siirtynyt jo kevättunnelmiin, kun tiet ovat auraamatta. Se ei ole mukavaa, kun siellä lumen alla on jäätä ja sellaisen +5cm lumikerroksen läpi ei icebugit pure. Valitanko tähän vielä siitä, että nekin alkoivat vuotaa ja edessä on uusien hankinta! Perhana. Ovat kyllä uskollisesti palvelleet jo kuusi vuotta joten ehkä tosiaan ovat olleet käytössä hintansa ansainneesti.

Koitin katsoa uutisia, enkä jaksanut juuri keskittyä niihin, koronasta sitä ja koronasta tätä. Kertoivat myös, että verotuspäätökset ovat nyt luettavissa, mutta verohallintopa se vasta aprillipilan on pistänyt, sillä huoltotöiden vuoksi ainakaan minä en omaveroon päässyt tietojani katsomaan. Että tätä ärsytyksen määrää… En ole jaksanut bongailla aprillipiloja mediasta. Muutamia kavereiden jakamia bongailin sosiaalisesta mediasta, kuten Suomen ladun ämpäripilan. Vähän hihitytti ajatus massoista etsimässä mystisiä ämpäreitä. Ulkoilu ja liikunta toki on aina hyvästä, hehe. Voisi sitä omallekin kohdalle lisätä.

Olen tässä miettinyt pitäisikö laittaa tälle vuodelle jokin haaste itselle, että ei tulisi vaan löhöttyä. Voisi koittaa kehittää itseään tai nostaa jonkin matkalle jääneen harrastuksen taas keskiöön, kuten vaikka omaksi iloksi kuvaamisen. Tai voisi asettaa tavoitteeksi vaikkapa vierailla lähialueiden retkeilypaikoissa, kansallispuistoissa, ym. ulkoilupaikoissa. Tietenkin rajoitteet ja säännöt huomioiden. Kainuustakin löytyy ainakin Talaskangas, Hepoköngäs, Tiilikkajärvi ja Hiidenportti. Vähän kauempaa löytyy sitten myös Hossa ja Rokua. Samalla voisi vaikka ulkoiluttaa sitä kameraa.

Koronavapaalle sohvalle maastoutuen,

You may also like