Kevät meni vauhdilla

Viikko sitten ei ollut kunnolla edes lehtiä puissa, mutta nyt koivussa on ihan hyvän kokoiset lehdet. Koivu kukkii myös tällä hetkellä täällä Etelä-Karjalassa. Tuntui siltä, kun kevät olisi kestänyt vain viikon, se meni niin vauhdilla!

Meillä on ollut ihan kivoja kelejä toukokuussa täällä Imatralla. Välillä on ihan hellettä ja muutoin +20C tienoilla. Se tuntuu sinällään jo kesältä, vaikka kevättähän tämä vuodenajan puitteissa vielä onkin. On ukkostanut ja satanut vettä. Luonto tykkää!

Hurahdin bongailemaan vesilintuja yhdessä vaiheessa. Mutta kelit olivat aika viileitä huhtikuussa ja vielä toukokuunkin alussa, vesilintujen bongaus sai jäädä. Sitä paitsi tirpatkin olivat ottaneet hatkat paikalliselta lätäköltä jäiden lähdettyä. Toki kiikareilla niitä pystyi katsomaan. Kävin kuitenkin bongailemassa 16.5. Bird Lifen järkkäämänä lintubongauspäivänä tirppoja vanhempieni pihalla. En oikein tiennyt mitä lintubongauspäivältä odottaa, koska se on hieman omituiseen kellonaikaan mielestäni. Bongattujen lintujen saldo nimittäin oli vain viisi kappaletta. Ei ollut kivaa! Toki jos olisi viisas ollut, niin olisin tullut paikalle jo aamu kuudelta. Linnut nimittäin ovat liikenteessä todella aikaisin aamulla eikä keskellä päivää. Meni hieman maku koko touhuun. ”Olisi pitänyt tietää”. Jos Bird Lifen mielestä varikset, harakat, räksät, pikkuvarpuset ja sinitiaiset ovat harvinaisia, niin olisi kait pitänyt tehdä jokin sortin ilmoitus asiasta, että just niitä löytyi vanhempieni pihalta. Ei yhen yhtäkään muuta tirppaa!

Muuten olen laitellut kotona paikkoja ojoon koko kevään, ja sekin alkaa jo puuduttaa. Ei vain oikein tahdo riittää motivaatiota mihinkään. Siirtelin suurimman osan huonekasveista keittiöön ruokailutilan paikalle (josta en todellakaan ota kuvaa ettei valkotakkiset tule hakemaan), ja ruokapöydän olohuoneeseen kukkasten paikalle. Jospa ruokapöytää voisi nyt alkaa käyttämään kun siihen ei kasaannu kaikkea roipetta! Joudun tosin jättämään muutaman huonekasvin pöydälle kun en ole vielä keksinyt mihkä ne laittaisin.

Elämä on niin tasapaksua että aika hukkuu. Välillä ei tiedä mikä päivä on menossa. Tuijottelin kaksi päivää, iltaa ja yötäkin säätutkia, josko olisimme saaneet alueellemme kunnon myräkkää. Kunnon myräkkää ei tullut. Eilen ”laimea” ukkonen kulki suoraan ylitse, toissapäivänä ukkonen kulki ihan toista reittiä. Salamointi näkyi yöaikaan mikä oli todella hienon näköistä. Seuraavista ukkosista ei sitten olkaan tietoa… nyt sataa vettä.

Kun kelit hieman viilenevät, ajattelin vihdoinkin laittaa parvekkeen kesäkuntoon. Tämä jäi minulta hieman kesken lämpimien kelienkin takia. Olen myös käynyt moikkaamassa kavereita paikallisella terassilla. Eilen (ke) meillä oli +27C lämmintä, niin terdellä oli oikein kiva olla. Ei siinä tarvitse koronaa miettiä kun kaikki osaa käyttäytyä, ja iso osa mukana olleista ihmisistä oli saaneet rokotuksetkin. Minut rokotetaan 28.5.

Suunnittelen juuri nukkumaanmenoa, kello on jo miltei yksi. Saispa itsensä aktivoitua kirjottamiseen… motivaatiota odotellessa!

You may also like