Minde: 23.3. maanantai

Oletettavasti minulla ei ole tartuntaa. Heräilen hieman tokkuraisena edellisen illan jäljiltä noin kello 9 ja aloitan aamutoimet. Keitin poikkeuksellisesti kahvia. Nenä on tukkoinen taas vaihteeksi, tai niinhän se taitaa olla vähän joka aamu. Ärsyttävää! Olen käynyt asian tiimoilta lääkärissäkin, mutta ei sieltä oikein mitään ihmeellistä lääkettä saa… allergialääkettä muutamassa eri muodossa. Näillä mennään. Otan lääkkeet, ja mietin, mitä tänään pitäisi siivota.

Vaikuttaisi taas, että tulee kaunis, aurinkoinen päivä. Kello 11 alkaa hallituksen tiedotustilaisuus YLE1:ltä. Laitan kanavan päälle ja kuuntelen hetken. Tapetilla on nyt yritysten apupaketit ja sen semmoiset… kauhunsekasin ajatuksin mietin mitenkä monta yritystä menee nyt nurin, ehkä omanikin… teen kaikkeni auttaakseni ainakin omien ystävien/kavereiden/tuttujen yrityksiä jottei tämä kolisisi ihan niin pahasti heidän nilkkaan. Kunpa tietäisin ”lääkkeen” tähän asiaan, saisin varmasti Nobelin!

Minulla on käsidesiä kotona ja sain hankkineeksi sitä lisää ja tällaisia pieniä matkapulloja, joihin ajattelin laittaa sitä ja nestemäistä saippuaa. Ihania purnukoita kerta kaikkiaan, varsinkin nämä ”geeliset rutattavat” purtelot ovat aika hauskoja. Ne jäävät kotiin – toinen keittiöön ja toinen vessaan. Takin taskussa kulkee sitten pienemmät, hieman jämäkämmät purkit. Näitähän saa sitten Colosé-edustajien kautta, tai maahantuojan verkkokaupasta (minulle ei ole maksettu tästä). Käsidesi on todella hyvää ja se ei rasita ainakaan omaa ihoa. Ja se on geelimäistä niin ei valu käsistä pois. Nyt voin siis turvallisin mielin kuljettaa omat mömmöt mukana mihin sitten ikinä joudunkin menemäänkin.

https://colose.fi/

Tuttavani halusi itselleen muutamia taimia paprikaa ja chiliä. ”Sattumoisin” niitä nyt lojui tossa pöydällä karkkirasiassa ylimääräisenä miltei tusina, niin laittelin hänelle ne valmiiksi kasvatus-/taimipotteihin. Huomenna sitten toimitetaan perille kunhan ovat yhden päivän levänneet uusissa ruukuissa. Sain samalla taimipöydälle (ruokapöytä) tilaa.

Isä soitti, että hälle pitäisi hakea tupakkia kaupasta. Hän on yli 70-vuotias eikä voi itse hakea, muutenkin ”puolisokea”. Ajattelin samalla hoitaa lisää taimimultaa ja kukkamultaa istutuksia varten – kaipaamani paristot myös. En käynyt ruokakaupassa sen enempää kuin hakemassa isukin tupakat. Muistin ostaa jopa lämpömittarin! Olinhan tehnyt tarkan kauppalistan puhelimeeni ja oma näkö oli vielä tallella. Tuli sieltä vähän ylimääräistäkin mukaan; uusi muovinen parvekelaatikko yrteille, paketti suojakäsineitä, siivousliinoja, vaateteippirullaan teippirulla, ohutta juuttinarua amppeleita varten… varmasti tarpeellista. Kaikki pitää näet olla hankittuna tässä vaiheessa, jos joutuu bunkkeroitumaan kämppään useammaksi viikoksi! Pelkkä tietokoneella oleilu tekisi minut vielä hullummaksi joten harrastuksia täytyy olla. Vein tupakit isälle kauppareissun jälkeen ja jätin ne takapihan kuistille. Samalla tsekkasin pihaa, ja omenapuu tarvitsee selkeästi jonkun sortin trimmausta tänäkeväänä! Kaikki vesiversot pois ASAP. Toistaiseksi täällä ei ole ulkonaliikkumiskieltoa, niin voin ehkäpä käydä tällaisen homman tekemässä vanhempieni pihamalla kun muuta kontaktia heihin ei tule. Isä voi huudella ohjeita kuistilta sitten vaikkapa! (kuuntelen tai en)

Omenapuu – EI NÄIN!

Jatkoin yhtä projektia, mikä pitäisi olla valmis huhtikuun alussa. En halua paljastaa mihinkä tämä on menossa ja mikä se on, etten pilaa yllätystä. Tekele tulee olemaan pesun jälkeen myös karanteenissa tovin ennen kuin se toimitetaan.

Pesin tänäänkin koneellisen pyykkiä. Vuorossa oli keittiöpyyhkeet ja sitten serkun käyttämät vuodevaatteet. Ne kosteuttavat sopivasti huoneilmaa kuivuessaan. Kuivuivat kyllä helvetin nopeasti, joten on varmasti paikallaan laittaa jossain vaiheessa ilmankostutin pörisemään tänne asuntoon… ensin makkari ja sitten olkkari. Se voisi helpottaa myös nenäni tukkoisuutta, kun hengitysilma olisi vähemmän pölyinen.

Noh, siivosin sitä makuuhuonetta nyt sen verran että pesin petivaatteet ja otin lattiaruukussa olevan kultaköynnöksen käsittelyyn. Tein myös muita istutuksia; rönsyliljan. Sille oli varattu kiva lattiateline, vai mikä se nyt onkaan. Sitä tosin piti hieman viritellä, että ruukun voi laittaa paikoilleen. En saanut millään siihen sattumaan mitään aluslautasta, niin tein sellaisen sitten muoviastiasta ja alle piti laittaa jokin tuki, että ruukku pysyy missä pysyy.

Kultaköynnökset pääsivät suihkun kautta kasvupaikoilleen. Ne piti muuten jakaa kahteen eri ruukkuun.

Kultaköynnöksiä riitti kahteen eri ruukkuun.

Ei tässä tältä päivältä enempää muuta kuin, että pysykää terveenä ihmiset En enää jaksa laittaa paristoja palovaroittimeen… toivottavasti kämppä ei pala yön aikana!

You may also like