Minde: ke-to

Oletettavasti minulla ei ole tartuntaa. Päivät vierähtävät niin nopeasti nykyään ettei tajua aina edes mikä päivä on menossa. Tälle viikolle sattuu vieläpä pääsiäinen, jonka olin jostain syystä ”ohittanut” ajatuksissani. Johtuisikohan se vain ihan tästä niin sanotusta karanteenista, kun ei tule liikuttua oikein missään – kaikki päivät ovat liian samanlaisia. Lisäksi lanttu on vielä hieman juntturassa siitä parin viikon takaisesta kohtauksesta… Meillä on myös perheen parissa ollut aina tapana syödä yhdessä pääsiäisenä, ja tämä on ensimmäinen kerta kun emme ole saman pöydän ääressä. Outoa. Saatan lähteä kaupasta ostamaan itselleni uunipaistin pääsiäiseksi kun pakkasesta löytyy vielä perinteiset porkkanalaatikko ja lanttulaatikko kyytipojaksi. Kinkkua meillä ei pääsiäisenä ole, vaikka monessa kodissa onkin.

Päivä kuluukin rattoisasti kun leikkelee tolkuttoman suureksi kasvaneen kultaköynnöksen pieniin paloihin. Näitä pistokkaita sitten mukeihin juurtumaan muutamia nippuja… Iso osa menee kylläkin kompostiin – pahoittelut. ”Ei pitäisi kasvattaa muuta kun sen minkä aikoo istuttaa!”

Murto-osa pätkityistä pistokkaista.

Pääsin minä keskiviikkona kaupoilla käymään! Tai en kovinkaan monessa käynyt, parissa vaan. Akvaariofisuille piti käydä ostamassa sapuskaa paikallisesta eläintarvikeliikkestä, Norppiksesta. Samalla kaverini koiran tassukarvat trimmattiin. Kotiinmenomatkalla pysähdyttiin Tokmannissa, josta olisin halunnut ostaa kotiin saniaisia. Niitä ei kuitenkaan ollut kyseisessä kaupassa tällä kertaa, niin mukaan lähti sitten vain muutama siemenpussi… tossa on kyllä vähän omiakin viime vuodelta – Suvipihan siemenet oli Tokmannista. (firmojen mainitsemisesta ei maksettu minulle mitään)

Kun haluan sainiaisen, niin haluan saniaisen, saatana! Ei siinä auttanut muu kuin mennä seuraavaksi hortoilemaan Prismaan kukkaosastolle. Sieltä minulle sitten löytyi sanianen, tai kaksi Tämä on siis isoraunioinen, joku saniainen kuitenkin. Ei ollut ihan sitä perussaniaista (Boston Fern). Olen varannut kasveilleni suihkupaikan tuolla vessassa, jos saisin pidettyä näitä vähän paremmin hengissä käyttämällä niitä suihkussa välillä. Saniaiset tuppaavat kuivumaan kämpässäni kun on koneellinen ilmanvaihto. Edes akvaario ei anna tarpeeksi kosteutta näille.

Ostin kaksi.

Loppuilta sitten kuluikin istutuspuuhissa. Jalkoja särki niin tolkuttomasti tämän tepastelun jälkeen, että oli hyvä mennä sohvalle loikoilemaan kunnes menisin nukkumaan.

Kylvetty ruukkuihin persilijaa, sitruunamelissaa, basilijaa ja oreganoa. Keskellä timjami.

Torstaina ei oikein tapahtunut mitään ihmeellistä, siivosin lähinnä… keittiö oli pakko siivota kun istutuksista oli kaikki kamat pitkin poikin. En halua katsoa sellaista sotkua! Äiti soitti ja kysyi josko leikkaisin heidän kissansa kynnet, niin sain kyydin ja kävin leikkaamassa kynnet. Auton rattiin minulla ei ole vielä mitään asiaa, sen verran huteraa meno vielä on. Kotona kuljen ilman rollaa, se on tuolla alakerrassa edelleen, mutta se pitää olla mukana kun ulkoilen.

Mutta, ei tässä tällä kertaa muuta kuin että pysykää terveinä ja hyvää pääsiäistä!

You may also like