Minde: maanantai-tiistai

Oletettavasti minulla ei ole tartuntaa. Olen löytänyt uuden kanavan tuubista! Tähän joku kaveri voisi varmasti todeta että ”voi perkele”, ja luulen, että itsekin totean samaa. Positiivista on tosin, että en ole ihan yhtä sekaisin kuin tuubikanavan mimmi, joka tekee videoita huonekasveistaan. Oma huonekasvihulluuteni ei ole lähelläkään tuolla tasolla… katsokaa vaikka itse, jos ette usko (PLANTERINA). Onhan se tietysti ihailtavaa, että saa kasvit noin hyvin kasvamaan ja että osaa myös sisustaa – myös kasveilla. Omat sisustusprojektit ovat aika laimeita tuohon verrattuna, mutta yritetään välillä edes jotakin.

Kun olin sairaalassa, olin unohtanut malakanlaikkuvehkani keittiön pöydälle aurinkoon. Se otti hieman siipeensä siitä ja päätin istuttaa sen uudelleen ja uuteen ruukkuun. Siinä oli myös poikanen, jonka halusin irrottaa. Ilmeisesti minulla on ollut syystä tai toisesta olevinaan tekemisen puutetta, kun päätin kuvata tämän istutusprojektin videolle, ja tehdä siitä tuubiin videon. Siitä oli aikaa kun viimeeksi videon olen tehnyt ja tämän kanssa meni uudelleenopetteluksi. Noh, sain jotain tehtyä. Ehkä se ura siitä urkenee – tai ehkä ei 😀 Pikkasen kyllä hymyilytti tämän jälkeen, mutta pitää sitä olla huvinsa kullakin.

Istuttelin muitakin huonekasveja ruukkuihin maanantaina, rönsyliljan ja tavallisen laikkuvehkan. Ryöstin malakan poikaselle ruukun nimittäin laikkuvehkalta ja siirsin sen suurempaan ruukkuun. Vielä olisi yksi laikkuvehka liian pienessä ruukussa. Siinä on vieläpä kolme vartta, eli siitä saa kolme laikkuvehkaa. JES! Maanantai hujahti tuubivideoiden ja kasvien kera. Samalla kävin kelaamaan josko laittelisin suurimpia huonekasveja uusiin, suuriin ruukkuihin. Tämä tarkottaisi sitä, että pitää käydä hakemassa takasin isot ruukut vanhemmiltani ja yksi lojui näköjään tossa pihalla talven. Onneksi sain asiaan apua ja kaupan päälle vielä rapsutella ihanaa hauvelia!

Malakanlaikkuvehkat ja saniainen.

Tiistaina tein aamupäivän töitä. Aikani katseltua olohuonetta, sain päähäni laittaa nurkkauksen uusiksi. Kävin etsimässä tavarat, joista voisin rakennella ikkunan ääreen huonekasveille tason. Ja ei kun ruuvailemaan!

Ei sattunut edes haavereita, vaikka piti käyttää useampaa työkalua. Edelleenkään en verhoja vaihtaisi, mutta ruuvaaminen sujui lähes kuin ennen… Sattumoisin sain kaivettua jostain ”varastosta” harmaantunutta vintage-lautaa. Samaa lautaa on muuallakin asunnossani, esimerkiksi peilien kehyksinä. Tällainen olkkarin nurkkaus oli ennen:

… ja tällainen jälkeen:

Löhöilytuoli/laiskanlinna pääsi nurkasta toiseen kohtaan ikkunan äärelle…

Vielä pitää hifistellä! Mut eiköhän tässä ole aikaa moiseen.

Kävin heittämässä rollarallia alkuillasta, kun piti saada pari pienempää terracottaruukkua tuleville yrttikylvöksille. Samalla pyyhkäisin ruokakauppaan. Normisti minulla menisi tällaiseen ihan kävellessäkin vain reilut puoli tuntia, mutta nyt siihen kului kuta kuinkin puolitoista tuntia, kun olin kotona. Olin aivan väsynyt kun tulin kotiin ja otin päikkärit. Mutta sitten sohvalle tuubivideoiden pariin ja oman videon tekoon. Nyt tätä kirjoittaessa kello on jo sen verran että taidan kömpiä sänkyyn. Ei tässä siis muuta kuin, että pysykää terveinä ihanat ihmiset

You may also like