Minde: keskiviikosta sunnuntaihin heilumista

1.4. oli aprillipäivä, enkä halunnut uskoa kyseisenä päivänä mitään, mitä näen ja kuulen. Oletettavasti minulla ei ole tartuntaa (asia ei liity kyseiseen päivämäärään mitenkään). SOME oli täynnä huijausyrityksiä, joista jotkut olivat ihan nokkeliakin… useat menivät halpaan. Minä en huijannut ketään, eikä kukaan onnistunut huijaamaan minua. Tosin, luonto yritti huijata meitä perumalla kevään heittämällä edellisenä yönä lunta pihalle. Aamulla oli ihan talvinen keli, kun nousin sängystä. Jatkoin rollarallia kämpässä.

Askel on huteralla pohjalla ja rolla auttaa saamaan vaikka aamiaisen olohuoneeseen, jossa sen yleensä syön. Ruokapöytä keittiössä on varattuna taimien kasvatukseen tällä hetkellä, ja koko loppukevään. Saattaa olla, että jätän siihen kasvamaan tomaattia ja kurkkuakin kesäksi, tai jopa ympäri vuoden. Menin television ääreen syömään aamupalani ja mitäpä sieltä muuta tulee kuin koronauutisia. Päätin, että en katso enää muita uutisia kuin mitä YLE:ltä tulee ne suorat lähetykset ja paikallisuutiset. Onhan minulla YouTube televisiossa, mistä voin katsoa just sitä mitä olen tilannutkin! Eli kasvi- ja akvaarioaiheisia kanavia 😀

Sain vielä alkuillasta inspiraation käsitellä ennen sairaalaan joutumista hankkimani perunat, koska potut tulivat melkein ulko-ovella vastaan kotiin tullessa… nimittäin, olin unohtanut laittaa perunapussin jääkaappiin ja potut olivat alkaneet elää sillä aikaa omaa elämäänsä kun olin poissa. Tein niistä nörttitermillä sanottuna ”onnistuneesti” perunamuusia, enkä aiheuttanut sen kummempia ”fatal erroreita” – Rock’n roll! Muusin kanssa sitten nakkikastiketta.

2.4.2020

Olen saanut kotiaskareita tehtyä ihan ok, vaikka välillä tasapaino heitteleekin. Sen kanssa on nyt vain elettävä. Toki, en ihan mitä vaan ala tekemään, kuten vaihtamaan verhoja. Pystyn rollan avulla viemään roskat ja biojätteet kerrostalomme katokseen.

Päivällä kävin labrassa ja sitten pääsin kauppaan. Autollahan minä en voi ajaa vielää – sain siis kyydin (tuhannet kiitokset jälleen avustajalle). Törsäsin kaupassa ja ostin itselleni pitkästä aikaa pari munkkirinkeliä! L-liikkeen paistopisteellä oli nimittäin valmiiksi pussitettuina joitain tuotteita ettei asiakkaiden tarvitisisi käpälöidä ottimia. Tuskin olisin muutoin ottanut siitä mitään – sen verran skeptinen ja bakteerikammoinen olen.

Akvaario oli jäänyt hieman huonommalle huomiolle, ja vettä oli haihtunut jonkin verran pois. Tästähän kuuluu sitten kiva lorina – joko se on kiva tai sitten häiritsevä (yöllä voi olla jatkuvasti kusihätä). Minua se jostain syystä häiritsi tällä kertaa, ja eihän siinä muu auttanut kun lisätä vettä kalamaljakkoon. Tämäkin oli sitten erittäin kätevää kun oli apuna rolla! Voin melkein väittää ettei siitä olisi muuten mitään tullutkaan.

3.4.2020

Nukuin huonosti. Yöllä tuuli ihan älyttömästi ja taisi sataa vettäkin välillä niin kovaa, että räystäät paukkuivat. Päätin pistää asiallisen paidan heti aamusta päälle muistuttamaan mistä tässä päivässä oli oikein kyse. Olipas vaikea ottaa selfie – pitää hankkia sellanen keppi, kait.

Aamupalaa ja koronauutisia. Siitähän se aamupäivä on tehty. Loppupäivälle oli sitten muuta puuhaa. Päätin jatkaa käsityöprojektia, joka oli pahasti vielä kesken. Olinhan aloittanut projektin jo kauan aikaa ennen kuin ”raaka lepakko lensi tuulettimeen”. Nyt on muuten aikaa tehdä sekin loppuun! Kunhan vaan malttaisin. On tuossa toinenkin pienempi projekti tekeillä, minkä teen kyllä ensiksi, kun se on menossa lahjaksi synttäreitään viettävälle pikkumiehelle.

Keväällä 2019 aloitettu torkkupeitto.

Koko perjantain oli ihan kauhea keli, eikä tehnyt yhtään mieli mennä pihalle ulkoilemaan. Rollan kanssa sinne ei ollut edes asiaa, kun lumesta kertyi hankea jalankulkuväylille. Päätin viettää iltaa kavereiden kanssa rupatellen heidän kanssaan puhelimitse. Iltapalaksi väsäsin hampurilaisen.

4.4.2020

Lauantai valkeni aurinkoisena. Lunta oli vielä maassa ja se oli auringonpaisteessa niin kirkasta, että oikein häikäisi. Ei haittaa, tulkoon vielä sokeus! Samat rutiinit tänäkin aamuna – aamupala ja telkkari. Tein aamupalan jälkeen monta tuntia töitä tietokoneella, ja päivä kului lähinnä töiden parissa. Illalla sitten taas puhelimessa. Jostain syystä nyt tulee juteltua paljon kavereiden kanssa. Myöhäisillalla telkkarista tuli Wallander, jonka katsoin. Menin sen jälkeen nukkumaan.

5.4.2020

Aamu valkeni taas kauniina. Touhuilin jotain työjuttuja koko päivän ja päätin tepastella alkuillasta ensimmäistä kertaa rollan kanssa kauppaan…

Olipas reissu. L-kauppa on tuossa noin 600 metrin päässä, ja aikaa kauppareissuun kului noin tunti. Oli jännää vedätellä rollan kanssa tuolla pyörätiellä kun tie on toiseen reunaan kalteva! Sain tehdä jonkin verran töitä että pysyin tiellä, jos näin voi sanoa. Eihän tässä kotosalla olekaan mitään ongelmia kävelllä kun on lattiat on vaaterissa. Noh, pitää harjotella ulkona kävelyä enemmän. Jätin rollan alakertaan parkkiin.

Illalla testasin ekaa kertaa tehdä smoothien. Minulla on pakastin täynnä mansikoita, niin toki sitten pohjana toimii mansikka. Se tekee smoothiesta myös kylmän. Muita asioita mitä laitoin smoothieen: banaania, vanilija-rahkaa, joghurttirahkaa (maustamaton) ja appelsiinimehua. Appelsiinimehu ei ollut siinä järin hyvää kun se oli sen verran hapanta. Appelsiinista tuoreena puristettu mehu olisi saletisti parempaa! Kuitenkin tämä sörsseli meni jatkoon.

Katselin loppuillan tuubista tilaamiani kanavia ja painelin nukkumaan.

Ei tässä muuta tällä kertaa kun heippa ja pysykää terveinä

You may also like